tisdag 26 oktober 2010

En juste helg!


Det började i fredags med ett restaurangbesök i Gamla stan, Stockholm. Det var JN som tog initiativet att boka bord på Magnus Ladulås för att vi kollegor skulle gå ut tillsammans med respektive. Själv hamnade jag med SACs sambo och ASAs man. Det är kul att träffa sina kollegors påhäng, känns som om helat teamet blir mer sammansvetsat.
Dessutom får man reda på kul grejor, t ex att någon är bundis med Jamie Oliver eller att någon har en son som borde komma ut ur garderoben (respekt!), det är ju högsta mode att ha ett homo i familjen ;-) Dessutom berättade LB hur han tack vare otroligt dålig kondis blev en skicklig jurist istället för att haka på en bana som småbrottsling. Det var nämligen så att han försökte sig på en karriär som snattare, men han blev jagad efter att ha snattat ett par Daim och orkade inte springa mer än 500 meter förrän han blev helt slut! Polisen kunde gå sista biten och bekvämt fånga in huliganen. Man kan säga att LB är en anonym brottsling, man vet aldrig vad som kan hända om han skulle jobba upp kondisen. Keep staying in the couch, LB!

Lördagen började med obligatoriskt jympapass à la Lotta innan det var dags att fira Biomedicinarprogrammets 20-årsjubileum. Föreläsningar och paneldebatt förgyllde den stora, församlade skaran i Rudbecksaulan där jag fick tillfälle att sprida mina åsikter som medlem i panelen. Det var riktigt bra faktiskt och påföljande middag var inte sämre. Akademi och nationslivet har sina höjdpunkter; mycket sång och dålig mat. Samtidigt blir man påmind om att åren går, samtliga damer i min omedelbara närhet vid sittningen var strax över 20 år. Inte läge att tala om Tjernobyl och LP-skivor alltså…
Den enda som närvarade från min specifika årskull var AndyPandy, tråkigt att det inte blev fler men kul att träffa AndyPandy! Han har alltid varit klassens stolthet, stjärnforskare inom tuberkolos med 4 års postdoc på Harvard i Boston. Nyligen hemkommen blev han erbjuden anslag från Vetenskapsrådet men tackade nej och började jobba som tuberkolosexpert på ett EU-ministerium. Extremt stilig var han också! Mycket välklädd och fortfarande ihop med sin Erik som jobbar på departement i Stockholm.

Söndagen började med bullbak, fick tassarna på SOs fina bullrecept som genast skulle prövas, hon hade dubblat fyllningen av smör, socker, mandelmassa, kanel och romessens så de färdiggräddade bullarna formligen rann över av fyllning. Mycket gott och mycket bra för den pondus som bör finnas i naveltrakten. Hjo och hennes sambo kom över och gav betyg på bullarna och lämnade lite senare med min fina, fina Scott!! Kvar fanns en stor tomhet och två papperslappar. Som skön avslutning på helgen avnjöts ett pass Core Bosu, så det är möjligt att en halv bulle försvann där.

Tack för den helgen, nu styrs kosan mot Neapel! Arrivederci!


1 kommentar: